Vis enkelt innlegg
Gammel 20-08-08, 01:04   #23
Paradis-Oscar
Medlem
 
Paradis-Oscar sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Oslo
Alder: 48
Innlegg: 252
Paradis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlysParadis-Oscar er et fyrlys

Sv: Bearnaisesaus = skvip!

Opprinnelig lagt inn av Siss1, her.

He, he, morsomt!
Joda, jeg vet at alle kokker sverger til meierismør, jeg bare sier at JEG syns det blir best med margarin....jeg vet ikke hvorfor, det bare er sånn.
Essens bruker jeg fordi det er lettvint, jeg har aldri hvitvin i hus og heller ikke sjalottlauk!
Men for all del; bare bruk meierismør de som vil det.
Det som er bra med denne oppskriften er at den er så latterlig enkel og rask å lage!)

Vet du, det synes selvsagt jeg du skal få lov til!

Det var bare når du presenterte det å bruke margarin i denne sausen som 'fasiten' her, at jeg ville si i fra - her er det jo det du presenterte som er unntaket, siden den klassiske oppskriften har smør i seg, som du selv er inne på - stor forskjell på det og at man 'må' bruke margarin, som det først sto

- Beklager at jeg var så negativ, skjønner at det blir litt mye Jeg er nok ganske så puritaner når det gjelder dette med REN mat. Men jeg skjønner at alle ikke er like puritanske der. -
Det handler også litt om at jeg tror mange ikke alltid vet at de liker den sunneste, rene varianten, laget fra bunnen av - før de har prøvd!
Paradokset her er jo at de rettene man lager fra bunnen av ikke bare smaker best, men også blir de sunneste - det er jo to fluer i en smekk.
Jeg vet at mange ikke engang vet at det går an å lage bearnaisesaus eller hollandaise saus selv fra bunnen av, og tror at det bare er noen man får på pakke fra Knorr eller Toro, eller noen man lager ut av essens. Jeg har også møtt folk som tror at man må ha sukkerkulør for å lage brun saus, eller at taco ikke går an å lage uten en tur innom Rimi (...).
- Og alt dette tror jeg skyldes mangel på kunnskap, derfor ville jeg bare informere. Og som sagt er ikke alltid "snarveien" raskere heller, men henger bare igjen fra tidligere tiders råd om matlaging eller helse. Men jeg tar hintet om å ikke si det så negativt neste gang

Men apropos det: når har vi jo sett hvor mye rart det var i den ferdige sausen fra Fjordland, så det er det supert at du har kommet med en enklere oppskrift, sikkert flere som vil ha god nytte av den!

Og heldigvis har jeg verken lyst til, eller mulighet til, å stå med pekefingeren over andres gryter...takk og lov! Jeg ville bare informere om at ikke alltid er så mye enklere som man kanskje tror å lage snarvei-varianten

Men i tillegg til dette med smak (som er så individuelt), så er det et mer alvorlig aspekt her...og det går på dette med sunnhet i margarin, pga. transfett, som det står masse om inne på forumet her (kan søke). Det synes jeg var det mest tungtveiende argumentet. Men bevares, folk gjør sikket mye verre andre ting mot kroppen sin enn dette, så jeg har ikke noe med å dømme.

__________________
Poscar = hunnkjønn ;-)

Sist redigert av Paradis-Oscar : 20-08-08 kl 01:29.
Paradis-Oscar er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Fedon & Ren mat Svar med sitat