Vis enkelt innlegg
Gammel 27-08-08, 19:00   #1
Karin
Seniormedlem
 
Karin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Bergen
Alder: 69
Innlegg: 1.550
Karin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressurs

Sjokolademuffins

Hva gjør man når man er alene hjemme en ettermiddag og har rester av litt av hvert som man bare må bruke opp? Jo, man finner på en oppskrift. . . Det er jo vi her inne blitt rene eksperter på! Bare mikser litt av ditt og litt av datt, og så blir det noe.

I dag ble det altså sjokolademuffins!

Hadde 3 eggehviter stående, og brukte dem, men neste gang bruker jeg sikkert hele egg. Pisket dem stive, hvilket jeg sikkert ikke hadde trengt, for da jeg siktet i kakao ramlet de helt sammen.

Sånn ble mine:

Sjokolademuffins.

3 eggehviter (evt 2 små hele egg)
ca 3 ss vanlig kakao, siktes i
100 g malte mandler
1,5 ts vaniljeekstrakt (går sikkert med vaniljedråper etter smak)
ca 2 ss Splenda (men jeg syns de ble litt lite søte)
1 ss rapsolje
1/2 beger crème fraîche
1 ss glutenmel
1 ts johannesbrødkjernemel (eller var det litt mer? Konsistensen var i alle fall til slutt som vanlig formkakedeig, liksom.)
1 ts bakepulver

Rør sammen, stek i muffinsformer ved 180 grader i ca 20 min.

Jeg fikk 9 store muffins.

De ble saftige og gode, men som sagt litt lite søte - men her er jo smaken forskjellig. Konsistensen var helt "kake" og lignet ikke lavkarbo!

__________________
Karin

Karin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins/ketolyse Svar med sitat