Agurk- og Fetasalat
- Joanne Weir's Agurk- og Fetasalat -

Denne oppskriften postet David Lebovitz på sin blogg Living the sweet life in Paris for noen uker siden, og han har igjen hentet den fra Joanne Weir sin bok, "From Tapas to Meze".
Dette er typiske greske ingredienser, satt sammen på en ny og kanskje litt annerledes måte. Oppskriften er enkel, den består stort sett i å blande sammen de ulike ingrediensene.
D.L. hyller den som en av sine absolutte favoritter, og etter å ha laget denne et par ganger, må jeg si meg enig med ham i at den er smått avhengighetsskapende...
Selv om originaloppskriften sier 225 gram feta, har jeg tatt meg den frihet å skrive 200 gram her, ettersom alle de ekte fetaostene som er å få kjøpt i Norge er på den størrelsen.
Brukes som tilbehør til kjøtt eller fisk, som en salat i seg selv, som en dipp, eller hva annet man skulle ønske. Denne inneholder ikke noe kumelk, og kan derfor trygt spises av de som ikke tåler det. Kanskje kan den således være et alternativ til tzatzikien? 

Agurk- og Fetasalat
ca. seks porsjoner
1 stor agurk, skrelt, renset for frø og kuttet i erte-store biter
grovt salt
200 g gresk fetaost
60 ml (0,6 dl) olivenolje
2-3 ss friskpresset sitronsaft
1 ss vann
nykvernet sort pepper
1 liten rødløk, finhakket
1 ss (av hver) hakket frisk mynte (ikke peppermynte, Nb! ), dill og persille
1. Ha agurk-bitene i et dørslag og bland med et lett dryss salt. La det renne av seg i 1/2 - 1 time, rist dørslaget innimellom.
2. Smuldre fetaosten i en bolle, og mos sammen med olivenolje, sitronsaft, vann og nykvernet pepper.
3. Bland inn agurken, løken og de hakkede urtene. Smak eventuelt til med mer salt.
Enjoy! 
Denne har ca. 1,5 kh pr. porsjon, og burde derfor kunne spises på Atkins Induksjon (og Ketolyse?) så lenge man begrenser mengden til lovlig antall karber pr. dag.
(...og for at resultatet skal bli bra, er det selvfølgelig viktig å ha på lyden fra linken min nederst i bakgrunnen mens man lager denne )
__________________
Poscar = hunnkjønn ;-)
Sist redigert av Paradis-Oscar : 02-09-08 kl 12:30.
|