Sv: Transfett, mettet fett og forhøyet kolesterol
Huff. 
Jeg fikk svangerskapsforgiftning under mitt første svangerskap. Det ble ganske heftig på slutten, men jeg fikk heldigvis føde naturlig, dog 6 uker før tiden. Jeg levde på drittmat og er overbevist om at det + overvekten min var utslagsgivende. I mitt andre svangerskap nå nylig fikk jeg ingenting overhodet, da levde jeg mye sunnere og var/er slank. Kanskje heelt tilfeldig, men jeg tror egentlig ikke det. Klart man kan få det av gener og sånt, men sukker øker faren ganske dramatisk, og siden raske karber = sukker i kroppen, gjelder vel det også mat som poteter, lys pasta, lys ris og brød?
Her er noen linker, den første er denne Lindberg-greien:
http://www.adm.uit.no/doktorgrad/199.../Folgeroe.html
http://www.etiskforbruk.no/index.php...1&limitstart=2
En norsk undersøkelse har også vist en sammenheng mellom høyt sukkerinntak og svangerskapsforgiftning.13
http://www.helsenytt.no/artikler/sva...orgiftning.htm
Sitat:
Spiller kosten noen rolle?
- Ja, høyt sukkerinntak ser ut til å øke risikoen betydelig. Dette er et stort problem blant norske gravide, ikke sjelden ser vi to-tre store brusflasker på gravides nattbord. Vi ser også at overvektige kvinner får oftere problemer med hevelser og høyt blodtrykk enn normalvektige
__________________
Endelig i mål: minus 77 kg!
(Startvekt: 135 kg og 174 cm høy (bmi 44) - vekten i dag: 58 kg (bmi 19)
|