Vis enkelt innlegg
Gammel 16-09-08, 22:33   #21
sol-cellen
Medlem
 
sol-cellen sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 52
sol-cellen er ny på veien

Sv: Noen som har hørt om dette melet?

Det er laget av såkalt høy-amylose mais (derav navnet Hi-Maize), en maishybrid som er avlet fram gjennom mange år i Australia.

Stivelse forekommer i to former, amylose og amylopektin. Alle stivelsesrike matvarer inneholder begge disse, men andelen av dem varierer. De fleste matvarer inneholder mest amylopektin. For eksempel inneholder vanlig mais ca. 75% amylopektin og 25% amylose.

For å si det enkelt, har amylopektin høy GI, mens amylose har lav GI. Hi-maize inneholder 80-90% amylose, og oppfører seg dermed helt forskjellig fra vanlig maisstivelse i kroppen.

Analyser har vist at 60% av stivelsen i Hi-maize er resistent mot fordøyelsesenzymene våre. Resistent stivelse blir av mange regnet som det nye "superfiberet", som det anbefales at vi øker inntaket av.

What is Resistant Starch, and What Can It Do for Me?
http://lowcarbdiets.about.com/od/nut...tantstarch.htm

Opprinnelig lagt inn av Areola, her.

Men, er det laget av mais? Da kan det jo umulig være veldig bra?

sol-cellen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat