Sv: Påståelig helsekost-mann
Dette var en ren sjokolade. Varedeklerasjonen sto på norsk (eller annet nordisk språk - jeg husker ikke), og karbohydratene var dessverre ikke spesifisert.
Trodde jeg hadde grei kontroll på dette, men her kommer et dumt spørsmål:
Når man skal regne effektive karber, så kan man trekke fra sukkeralkoholer. Korrekt? Men hva med disse kostfiberne, kan de også trekkes fra?
Og er maltitol en sukkeralkohol eller kostfiber?
Framfor meg nå, har jeg Cloetta sin Mjölchoklad.
Næringsinnholdet pr. 100 g i denne er:
Energi: 2000kj/460kc
Protein: 10g
Karbohydrater: 53 g, hvorav sukkerarter 12 g og sukkeralkoholer 40 g
Fett: 32g
Kostfiber: 2g
Natrium: 0,1g
Da har jeg regna at denne sjokkisplata på 100g inneholder 13 g karber. Og spist med nesten god samvittighet.... For den inneholder melkepulver, noe som sikkert ikke er helt bra...
__________________

|