Vis enkelt innlegg
Gammel 18-09-08, 16:46   #14
MHM
Ikke flink, men god...;-)
 
MHM sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Hvor: Hedmark
Alder: 50
Innlegg: 4.705
MHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastiskMHM er bare helt fantastisk

Sv: Ketose til Lindberg

Runegutt: Får du like høyt blodsukker om du lager havregrøten på store havregryn, og har i cottage cheese, hakkede nøtter og kanel?

Morida: Jeg klipper inn noe jeg har skrevet under startråd for Dr. Lindbergs her på forumet.

En dag kan se slik ut:

Frokost: Omelett av 3 egg, paprika, løk, brokkoli, sopp. Tran/omega-3 kapsler + vitaminer.

Mellommål: 1 yoplait 0,1% yoghurt + 4-5 valnøtter
Lunsj: Blandet salat med reker/kylling/tunfisk/skinke + 1 ss kaldpresset olje
Mellommål: 1 frukt + noen mandler
Middag: Kjøtt/kylling/fisk + grønnsaker + olje
Kvelds: 1/2 avokado + reker , eller cottage cheese med bær og frø, eller knekkebrød med sunt pålegg.

Ingen dag blir lik hvis du er flink til å variere. Og det er kanskje det viktigste du gjør for ikke å gå lei og ikke føle at det er noen KUR, nemlig stor variasjon.

Etter at du har begynt med omleggingen, er det viktig å KJENNE ETTER. Du må FORSKE på deg selv. For ingen er like, og det som fungerer for noen andre er ikke sikkert fungerer på deg. Du må lage ditt individuelle opplegg. Bare du kjenner deg selv. Bare du kan nå målet ditt! Lykke til!

BRA MATVARER:

Kjøtt (karbonadedeig, kjøttdeig, skinke, spekeskinke, koteletter, stek, biff m.m.)

Fjærkre (kyllingfilet, grillet kylling, kyllingvinger, kalkun m.m.)

Fisk (tunfisk, makrell i tomat, sild, torsk, sei, laks, ørret m.m.)

Skalldyr (reker, krabbe, blåskjell, kreps, hummer, kamskjell m.m.)
Egg i alle varianter (speilegg, kokt egg, eggerøre, omelett, eggedosis med fruktose)
Grønnsaker (også gulrot, kålrot m.m. Både ferske, frosne, stekte, kokte, rå)

Frukt (men begrens til ca. 2 frukter per dag – alltid mer grønnsaker enn frukt)

Bær (fint om du får til en porsjon bær hver dag)
Belgfrukter (linser, bønner og erter i alle varianter)
Oljer (olivenolje, rapsolje, avokadoolje, linfrøolje, valnøttolje - alltid kaldpresset)
Nøtter og frø (mandler, valnøtter, paranøtter, peanøtter med skall m.m. – alltid rå)
Yoghurt (naturell, yoplait 0,1%)
Cottage cheese
Melkeprodukter (rømme, fløte, smør og ost i retter uten sukker, brød, ris, pasta eller potet)
Drikke (vann, grønn te, Biola syrnet lettmelk og rødvin)


I BEGRENSEDE MENGDER:
Brød: Det er kun dr. Lindbergs ferdigbakte eller i mix som er både karbohydratredusert og proteinberiket. Vollkornbrød og dansk solsikkerugbrød kan også gå bra.

Knekkebrød: Wasa Fiber Pluss, Sætre Fiberrik, Wasa delikatesse sesam, GG Helseklibrød

Korn: Byggryn, rugflak, store havregryn

Ris: Basmatiris eller villris er best. Jasminris og klebrig ris har høy GI.

Pasta: Proteinberiket pasta kokt al dente er best.

Søtstoff: Fruktose i små mengder (ca 2 ts per dag), Stevia, F.O.S, Splenda, Sukrin


Det er meningen at brød, korn, ris eller pasta skal brukes max en gang per dag.

__________________
Jeg tiltrekker meg det jeg trenger for å være i balanse!
bla-bla-bla
MHM er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Helst ikke tenke på mat - er det en filosofi? Svar med sitat