Burger med råkostsalat
Burger:
50 g hakket rødløk
225 g karbonadedeig
Salt og nykvernet pepper
Olivenolje til pensling
35 g halvfet ost i skiver (ca. 2 skiver)
4 ts dijonsennep
Bland løk og kjøttdeig. Krydre med salt og pepper. Lag 2 burgere, stek på middels sterk varme i 5 minutter. Snu og legg en skive ost på toppen. Stek i 3 minutter til. Smør sennep på toppen og server. Rekker til 2 porsjoner.
En porsjon: 188 kalorier, 28 g protein, 2,5 g karbohydrat, 7 g fett (3,5 g mettet) 72 mg kolesterol, 0,5 g fiber.
Råkostsalat:
2 ss majones av soya-eller olivenolje
2 ss hvit eddik
4 ts dijonsennep
3/4 ts kunstig søtningsmiddel
Salt og nykvernet pepper
4 skiver rødløk
450 g ferdig oppskåret kål-og gulrotblanding
2 middels store tomater i skiver
Bland sammen majones, eddik, sennep og kunstig søtningsmiddel i en bolle. Krydre med salt og pepper. Tilsett kål, gulrot og løk og bland godt. Tilsett mer salt og pepper om nødvendig. Fordel det på 2 tallerkener og legg tomatskivene ved siden av. Rekker til 2 porsjoner.
En porsjon: 260 kalorier, 3,5 g protein, 16 g karbohydrat, 20 g fett (3 g mettet) 23 mg kolesterol, 7 g fiber.
Fin bok, syntes jeg. Den er på tilbud nå til 125 kroner. Jeg har kjøpt den i forrige uke.
Unnskyld at jeg kom deg i forkjøpet, Fedonisten!
|