Vis enkelt innlegg
Gammel 25-02-05, 01:05   #3
Gamla
Potius sero, quam numquam
 
Gamla sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Innlegg: 1.103
Gamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressursGamla er en virkelig god ressurs

Opprinnelig lagt inn av mofe

Dette lurer jeg også på!


Dette har jeg også ofte lurt på, men har ikke slått det opp før ikveld.
Hvetekim utgjør bare 2-3 % avhele kornet. Ved maling av hveten brekkes kimen (groen,embryo) løs. Etter valsing, hvor kimen flatklemmes uten å oppdeles kan den siktes fra som eget produkt ved siden avsiktet hvetemel og kli. Hvetekim inneholder 20 %protein, 6-7% fett og vel 50% kullhydrater. Inneholdet av jern og vitaminer fra B- gruppen er høyt. Fettet inneholder vitamin E. En særlig rik kilde til vitamin E er hvetekimolje som presses av fettet. ( sitat fra Store Norske)
Kli, er er jo som du vet bare hveteskallet.

__________________
Stor klem fra Gamla!

Medlem av Ren mat-klubben
Gamla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo vedlikehold Svar med sitat