Vis enkelt innlegg
Gammel 25-02-05, 01:43   #4
mofe
Seniormedlem
 
mofe sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Innlegg: 14.144
mofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastisk

Opprinnelig lagt inn av komkari


Dette har jeg også ofte lurt på, men har ikke slått det opp før ikveld.
Hvetekim utgjør bare 2-3 % avhele kornet. Ved maling av hveten brekkes kimen (groen,embryo) løs. Etter valsing, hvor kimen flatklemmes uten å oppdeles kan den siktes fra som eget produkt ved siden avsiktet hvetemel og kli. Hvetekim inneholder 20 %protein, 6-7% fett og vel 50% kullhydrater. Inneholdet av jern og vitaminer fra B- gruppen er høyt. Fettet inneholder vitamin E. En særlig rik kilde til vitamin E er hvetekimolje som presses av fettet. ( sitat fra Store Norske)
Kli, er er jo som du vet bare hveteskallet.

Spennende, komkari! Og så flink du er som leter opp info til oss undrende sjeler
Undres på hva som er best ved brødbaking?

__________________
.
mofe er avlogget   Min kostholdsfilosofi: - Svar med sitat