Opprinnelig lagt inn av magdalena
Nei eggene blir ikke så gamle hos meg heller,men ser jeg butikker som selger egg utgått på dato kjøper jeg det ofte,fordi det er billigere og blir spist vanligvis rimelig kjapt,men 1 mnd holdbarhet utover holdbarhetsdatoen??Jeg vet ikke om jeg tør,synes liksom 2 uker er skummelt nok jeg..
Meieri produkter kjøper jeg f.eks aldri når de er utgått på dato..
Ja, du kan føle deg helt trygg selv om eggene er en måned over holdbarhetsdatoen. Før det nye EU direktivet var eggene stemplet med en måneds lengere holdbarhet,- og jeg vet at jeg har brukt egg over holdbarhetsgrensen også da .
Dessuten kan du lett teste om ett egg er dårlig. Når eggene begynner å bli gamle blir eggehviten mer, og mer tynnflytende, men det er ikke noe problem, senere blir den litt matt og da smaker ikke eggene godt lenger. Råtne egg, -ja de lukter som råtne egg!!!!
Melkrodukter derimot surner fort og og endrer smak, så de vil heller ikke jegha etter utgått dato,- unntatt enkelte ostesorter, kanskje.
__________________
Stor klem fra Gamla!
Medlem av Ren mat-klubben
|