Vis enkelt innlegg
Gammel 21-10-08, 21:55   #1
Hjørdis
Seniormedlem
 
Hjørdis sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2007
Hvor: Østlandet
Innlegg: 9.137
Hjørdis er bare helt fantastiskHjørdis er bare helt fantastiskHjørdis er bare helt fantastiskHjørdis er bare helt fantastiskHjørdis er bare helt fantastiskHjørdis er bare helt fantastiskHjørdis er bare helt fantastiskHjørdis er bare helt fantastiskHjørdis er bare helt fantastiskHjørdis er bare helt fantastiskHjørdis er bare helt fantastisk

Hjørdis sin høstgryte

Hjørdis sin høstgryte:
1 1/2 kg høyrygg av okse
2 løk
1 aubergine
5-8 sjampinjong alt etter hvor store de er
1 boks knuste tomater
1 1/2 hvitløk, av de store uten fedd
4 spiseskjeer smør
rapsolje, kanel, cajenne, pepper og timian
Slik gjør jeg:
Del opp kjøtt i serveringsstykker, brun disse i smør, gjør samme med beinet som er i kjøttet. Legg det over i ei gryte. Kok ut panna mellom hver steking og hell over kjøttet. Brukte tilsammen ca 3 dl vann til utkoking.
Skjær løkene i ringer og stek i smør til de begynner å bli blanke. Hell i gryta (kok ut panna).
Kutt opp auberginen i små terninger, skjær opp soppen, hakk hvitløken og ha alt i gryta.
Kok opp og la det småkoke en times tid.
Hell så over en boks med tomater, krydre med ca 1 ts kanel, ca 1 ts eller mer med cajennepepper og pepper og timian etter smak.
Slå over en halv dl olje og la det koke en time til.
Server med jukseris eller blomkålmos.

__________________
Nå 80 kg, to igjen før vi er tilbake til førjulvekt


Jeg går aldri over streken - jeg skyver den bare foran meg
Du må gjerne besøke journalen min
Hjørdis sin journal
Hjørdis er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Prøver å følge "bedre uten brød" en periode Svar med sitat