Sv: Søtningsmiddel
Jeg har prøvd Sukrin og Splenda i baking. Rent smaksmessig synes jeg personlig at Splenda er mest vellykket, men Sukrin er vel strengt tatt hakket sunnere, og bedre for miljøet. Sukrin er mindre søtt enn sukker, så du må bruke større mengde. Det har en viss bismak, synes jeg, og min erfaring er at det funker OK i ting som ikke skal søtes så veldig mye, og som skal varmes - f.eks. søte pannekaker. En del liker også å bruke Sukrin når de vil ha "sukkerfølelsen" på vafler eller så. Tror det kommer veldig an på hvordan man synes det smaker.
En ting jeg har oppdaget med Sukrin er at hvis du varmer det opp og siden lar det kjøle seg ned, så går det tilbake til sin opprinnelige form - altså små "korn". Det gjør jo ikke vanlig sukker, og jeg tor ikke det skjer med Splenda heller. Muligens derfor jeg ikke synes det funker så bra i kaker og sånt, men det er en smakssak.
Stevia skal visst være knall, men dette har jeg ikke prøvd selv foreløpig.
__________________
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur.
Min journal
|