Tråd: Majones
Vis enkelt innlegg
Gammel 06-05-04, 12:48   #1
Iset
Seniormedlem
 
Iset sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Sola
Alder: 45
Innlegg: 10.031
Iset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastisk

Majones

2 eggeplommer
2-3 ts hvitvinseddik
2 1/2 dl olivenolje
hvit pepper etter smak
evt. 2-3 ts dijonsennep

Når du lager majones er det en stor fordel å bruke kjøkkenmaskin. Har du ikke en slik må du ha i ørlite olje om gangen og mikse kraftig.

Kjør eggeplommer, eddik og pepper i en kjøkkenmaskin i 15 sekunder. I stedet for eddik kan du bruke sitronsaft.

Tilsett oljen i en tynn stråle mens maskinen går, til all oljen er brukt og majonesen er tykk og kremaktig.

Blir oljen for tykk kan du spe med litt sitronsaft. Smak gjerne majonesen til med litt krydder.

__________________
Endelig i mål: minus 77 kg!
(Startvekt: 135 kg og 174 cm høy (bmi 44) - vekten i dag: 58 kg (bmi 19)
Iset er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Vektoperert veganer Svar med sitat