Sv: Ketolyse/Bedre uten brød. Forvirret!
Hei du. Har akkurat lest i samme bok som deg. Ikke nøye fra perm til perm, men nok til å bli overbevist om at det er lavkarbo som er tingen ;-) Jeg har levd på lavkarbo siden mars og var i ketose i hele april. Har sakte, men sikkert prøvd å karbe meg opp, men er usikker på hvor mange gr karbs jeg har spist pr dag. Såvidt jeg skjønte ut fra boken, så frigjøres det ingen ketoner når du spiser 72 g karbs pr dag. Dette vet vi jo siden vi har gått på ketolyse. Jeg måtte ligge under 20 g for å komme i ketose, så det er ingen fare der for å dette inn og ut på et "bedre uten brød" kosthold. Vet jo at noen kan spise mer enn dette, men jeg tror ikke at man kan spise så mye som 72 g. Dessuten tillater jo det kostholdet mer fullkornsprodukter etc. enn ketolyse. Jeg er enig med deg ang. fettinnholdet som nevnes i boken. Har også hørt at man må spise magrere når man innfører mer karbs, men tror det gjelder et mer høykarbokosthold. På 72 g frigjøres hormonet glykogen framfor insulin og dette fremmer fettforbrenningen (såvidt jeg skjønte). Dersom man spiser mer sunt fett i tillegg, vil dette visst også fremme forbrenningen. Dersom man spiser mer enn 72g karbs, frigjøres insulin. Det fremmer omgjøring av sukker til fett istedet for å forbrenne fett, så spiser man for mye fett da, blir det jo dobbelt opp, eller???
Vet ikke om dette ga mening, eller om det var riktig, men dette er i alle fall min forståelse. Jeg kunne også ønsket meg å leve på 72g pr dag, men jeg er redd jeg ikke tåler så mye Føler nemlig at jeg legger på meg med en gang jeg spiser mer karbs, selvom det i utgnagpunktet er mye mindre enn mitt gamle kosthold. Lurer faktisk på om det er mulig å bli for sensitiv overfor karbs? Kan det være jeg tåler mindre nå enn før, og aldri kan gå opp til så mye som 72 g i døgnet?
|