Vis enkelt innlegg
Gammel 14-11-08, 08:09   #4
danish
Seniormedlem
 
danish sin avatar
 
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 535
danish er en juveldanish er en juveldanish er en juvel

Sv: Ketolyse/Bedre uten brød. Forvirret!

Opprinnelig lagt inn av Lille-Lulle, her.

Takk for svar Sandy! Godt å få andres synspunkter her

At jeg fortsatt ligger på vippen har sammeheng med at jeg ikke har karbet meg opp skikkelig igjen etter ketolysen. Kjenner at jeg ikke klarer å "slippe meg helt løs" etter å nylig vent meg til ketolyse-vanene..

Jeg skal altså helt vekk fra ketolysen, men fordi jeg er usikker på veien videre blir det sånn halvt om halvt med meg

Kan spise mer kornprodukter iflg Bedre uten brød ja, rent sukker også for den del så lenge jeg holder meg under 72g totalt per dag.

Men, det du skriver om at vi kan oppveie økt karboinntak med mer av sunt fett, stemmer ikke helt med min oppfatning. Bedre uten brød foreskriver da vitterligen mye fett, og da i betydningen mettet fett, som rømme og smør.

Mens iflg ketolyseboka bør man etter økning av karboinntaket innføre magrere produkter og sunnere fett. Nå husker ikke jeg på stående fot hva "etter slankekuren" anbefaler av minsteinntak av karbo. Kanskje det da er snakk om høyere inntak enn de 72g man må holde seg innenfor for å ikke frigjøre insulin, og at man derfor må være mer forsiktig?

Huff, jeg har kanskje ikke satt meg godt nok inn i alt. Har lest gjennom bøkene en gang. Kanskje på tide å studere de enda en gang

Ketose øker kortisol-nivået. Derfor kan det faktisk være gunstig å være i midlertidig ketose, fremfor kronisk ketose.

Poteter og hvit ris er de beste karbohydratkildene. Vær forsiktig med sukker, siden fruktose a) kødder med insulin-resistensen, b) hjelper til med å danne elendige greier som AGE. Foruten dette, innta alltid karbohydratene med store mengder mettet fett. Du trenger mettet fett for å danne fysiologisk insulin-resistens, så du ikke får blodsukker-kræsj. I tillegg senker fett den glykemiske indeksen til ulike matvarer.

Merk deg at "usunt" mettet fett øker mengden av "sunt" (større partikler) "usunt" kolesterol (LDL). Ernæringsvidenskaben kan nesten ikke kalles en videnskab lengre.

For sport anbefaler jeg èn kopp kaffe efter trening, som øker glukose-opptaket i muskel ganske bra (rundt 60 % over 4 timer, tror jeg).

Jeg har hatt gode resultater på rundt 50-60 gram karbohydrat dagen, hovedsakelig fra druesukker, løk og poteter. Ingen vektoppgang.


Sist redigert av danish : 14-11-08 kl 14:37.
danish er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Kwasniewskis bulldog (mettet fett/kolesterol + litt stivelse/alkohol + høyverdig protein) Svar med sitat