Tråd: Polyalkoholer
Vis enkelt innlegg
Gammel 19-11-08, 08:44   #8
Anitra
Seniormedlem
 
Anitra sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Hvor: Skien
Alder: 55
Innlegg: 817
Anitra har en fantastisk aura rundt segAnitra har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Polyalkoholer

Maltitol er "godkjent" søtningsstoff, men som hos Gerd gir de meg litt løs mage.

Isomalt er en sukkeralkohol og et disakkarid, og et naturlig sukkersubstitutt. Det har bare i liten grad innvirkning på blodsukkermålinger, og er ikke regnet for å være skadelig for tennene. Isomalt er ofte foretrukket for dets sukkerlignende egenskaper, og brukes blant annet til godterier, syltetøy og iskrem.
Isomalt er sammensatt av glukose og mannitol.

Acesulfame-K

Acesulfame -K er 150 ganger søtere enn sukker og gir ingen kalorier. Det fremstilles syntetisk og har vært brukt som søtningsmiddel siden 1988. Acesulfame ble oppdaget ved en tilfeldighet i et laboratorie i 1967. Ekspertene strides om Acesulfame er farlig å bruke eller ikke, basert på erfaringene med Saccharin og Cyclamat, og det at de ikke kan bli enige tyder på at det ikke er noe sunt produkt.
Nedenfor finner du en liste over søtningsstoffer som du kanskje kan komme over i importerte matvarer/søtsaker. Disse er i samme kategorien som Aspartam.



Klippet og limt

__________________
Bloggen
Anitra er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat