Sjokolademousse
Som lyn fra klar himmel kom jeg til å tenke på denne hjemmelagede moussen som bare MÅ være lov på lavkarbo. For den mørke kokesjokoladen kan jo byttes ut med sukkerfri sjokolade Uansett, denne er bare helt fantastisk. (Fikk den fra Niklas Mat fra SVT 1 og den ble opprinnelig servert med bringebær og hakkede lakrisdrops )
Sjokolademousse
Ingredienser
(Beregnet for 4 porsjoner)
200 g
mørk sukkerfri sjokolade
3 dl
Kremfløte
2 st
eggehviter
1 måleskje
splenda
ev. valnøtter og bringebær til pynt
Gjør slik:
Hakk sjokoladen i mindre biter og varm i vannbad. Lag krem av fløten. Visp eggehvitene og splenda stive. Vend den smeltede sjokoladen i eggehviten og så i kremen, litt og litt av gangen. Hell over i skåler.
La sjokolademoussen stå i kjøleskapet i minst 30 min. – gjerne 1 time.
Strø nøtter og bringebær over moussen før servering.
|