Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?
Opprinnelig lagt inn av Petit Fleur, her.
Ble litt nysgjeriig selv, og fant dette om Druekjerneolje på Wikipedia:
"Druekjerneolje (også kalt drueolje) er en vegetabilsk olje presset fra kjernene i vindruer, og er et biprodukt fra vinifikasjon. Oljen brukes til salatdressinger, marinader, frityrsteking, baking, massasjeolje, after sun-lotion, hårprodukter, hygienekremer, leppepomade og håndkremer. Den produserer hovedsakelig i Italia, samt i Frankrike, Spania og Argentina."
Ellers fant jeg at den ikke er egnet til steking, og at den inneholder mye Omega-6,slik at man ikke bør bruke for mye av den.
Den brukes visst også i mange hudpleieprodukter, i massasjeolje, og skal hjelpe mot halsbrann.
Nå fikk hvertfall jeg mange flere grunner til å ta frem flasken igjen.... 
Den har veldig mye flerumettet fett (~70 %), som oksiderer lett. Den har et iodin-nummer på 131, som betyr at det mest sannsynelig er best egnet til å lage maling Dette skyldes at den harskner, og dermed størkner.
|