Sv: Lavkarbo (ketose og blodtrykk)
Det finnes ingen klar sammenheng mellom kolesterol og dødelighet. Så ta det med ro. Derimot finnes det en klar sammenheng mellom søppelmat, ødelagte næringsstoffer, giftstoffer og økt dødelighet. Nå er det slik at noe av det mest naturlige og ferskeste og stabile fettet kommer fra animalske kilder. Dessuten danner kroppen animalsk fett av blodsukker om den har for mye. Så slikt fett er naturlig for oss.
Den mer uheldige kombinasjonen er høyt blodsukker, insulin, proteiner og flerumettet fett i blodet samtidig. Insulin og blodsukker gir en høyere grad av oksidering, dvs proteiner, glukose og umettet fett reagerer og danner giftige forbindelser og radikaler som igjen skader cellevegger, feks cellevegger i blodårer, etc, etc. Dette er den stressen man får ved mye rask karbo og industrifetter som margarin, vegetabilske fetter generelt.
Inntak av mye mettet fett, lite karbo og normalt protein danner ikke på samme måte denne oksidative situasjonen og stresset på kroppen blir mye mindre.
En slik langsiktig overgang vil gi kroppen sjanse til å reparere seg selv og bli sunnere og fungere bedre. Kolesterol brukes til reparasjon, spesielt ved stress, og vil gå til et mer naturlig og individuelt nivå etterhvert. Dersom stresset har vart i årevis tar det måneder før en normaltilstand kan oppnås.
Om man inntar naturlig umettet fett fra ferske kilder er selvfølgelig dette ganske bra, men kroppen blir hva man spiser. En rett balanse mellom omega 3, omega 6 og mettet fett gjør at strukturen i cellevegger blir optimal. For mye omega 6 kan gi en ubalanse. den viktigste grunnen til at man maser om omega 3 er den generelle ubalansen i kosten idag med mye omega 6 ift omega 3.
Målet er da generelt å passe på å innta mye omega 3, redusere omega 6 og la brorparten av resten av fettet være enumettet fett + en stor nok andel mettet fett.
Har man problemer med kjøtt og animalsk føde generelt, så benytt nøtter, avocado, oliven, raps, cocos, og kanskje melkeprodukter om man vil.
Ingen, ingen, ingen dør av et forhøyet kolesterol i en periode på 1 år, men en diett på bare McDonalds er jo vist å skade kroppen ila bare 3 måneder. Lurer på hva som er farlig jeg...
|