I følge makrobiotikken, kinesisk ernæringslære, vegetarianerne og alle steder jeg har lest om syre- og base-balansen, er i hovedtrekk fordelingen av syre og base i matvarer slik:
Grønnsaker, frukt og søtmelk er basedannende.
Kjøtt, fisk, egg, belgfrukter og yoghurt er syredannende.
Se liste over matvarenes innhold av syre- og base her:
(kjøtt er ikke med i listen, sannsynlig pga. at kjøtt ikke skulle spises. Det var vegetarianerne som var mest opptatt av denne balansen den gangen)
http://www.pluslife.dk/syrebase.htm
og her er en mer omfattende liste + masse bakgrunnsstoff om syre- og basebalansen:
http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1182/sprog=1/grp=8/menu=17/
Å SPISE VARIERT TROR JEG ER LØSNINGEN PÅ DETTE! For mye og for lite av noe er ikke bra. Spiser man Atkin, Lindberg, Sone el.l. på den riktige måten, spiser man i balanse i forhold til syre- og basebalansen også.
__________________
Marianne
I expand my life to include the possibilities of miracles!
|