Vis enkelt innlegg
Gammel 08-03-05, 10:57   #6
Marianne
Livsdesigner
 
Marianne sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Hvor: Østlandet
Innlegg: 4.596
Marianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastisk

I følge makrobiotikken, kinesisk ernæringslære, vegetarianerne og alle steder jeg har lest om syre- og base-balansen, er i hovedtrekk fordelingen av syre og base i matvarer slik:

Grønnsaker, frukt og søtmelk er basedannende.
Kjøtt, fisk, egg, belgfrukter og yoghurt er syredannende.

Se liste over matvarenes innhold av syre- og base her:
(kjøtt er ikke med i listen, sannsynlig pga. at kjøtt ikke skulle spises. Det var vegetarianerne som var mest opptatt av denne balansen den gangen)

http://www.pluslife.dk/syrebase.htm

og her er en mer omfattende liste + masse bakgrunnsstoff om syre- og basebalansen:

http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1182/sprog=1/grp=8/menu=17/

Å SPISE VARIERT TROR JEG ER LØSNINGEN PÅ DETTE! For mye og for lite av noe er ikke bra. Spiser man Atkin, Lindberg, Sone el.l. på den riktige måten, spiser man i balanse i forhold til syre- og basebalansen også.

__________________
Marianne

I expand my life to include the possibilities of miracles!
Marianne er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg m/egne tilpasninger Svar med sitat