Skriverfruens
Jeg har prøvd å bake mange forskjellige typer julekaker de siste ukene, men har syntes at resultatet har vært så som så. Det er ikke så lett å bake uten hvetemel. Nå har jeg nettopp bakt den første typen h or jeg syntes at resultatet faktisk ble vellykket (og ikke bare "etanes"), og jeg bare må dele oppskriften med dere. Det er en enkel omskriving av den tradisjonelle oppskrifta på skriverfruens, hvor jeg har brukt malte mandler, splenda og sukrin.
200g mykt smør
ca 18g splenda
ca 40g sukrin
250-300g malte mandler
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker eller tilsvarende vaniljedråper (Jeg brukte dråper)
ca 4 store ts med kakaopulver
Pisk sukrin og smør sammen. Ha så i splenda, og pisk litt mer. bland inn bakepulver, vaniljeessens og kakaopulver. Ha så i malte mandler. Det skal se litt bløtt ut. Sett i kjøleskap et par timer.
Del så deigen i fire. Trill ut pølser. trykk den litt ned. Stekes på 165-170 grader i 10 minutter. Skjær i biter mens varm.
Nam 
__________________

|