Vis enkelt innlegg
Gammel 06-01-09, 18:49   #1
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk
Post

Auberginegrateng

Auberginegrateng

1 stk middels/stor aubergine
Salt til å trekke ut væske av auberginen
1 liten løk
1-2 fedd hvitløk
1-2 ss smør
1 bk hermetiske tomater
1 ss tomatpuré (kan sløyfes)
0,50 stk grønnsaksbuljongterning
1-1.5 dl fløte(jeg hadde bare 1dl igjen)
Raspa muskattnøtt etter smak
1-1.5 dl revet ost til sausen
Revet ost etter ønske til gratinering (jeg brukte masse)



Hell fløten i en kjele, ha i ost og sett den på svak varme slik at osten smelter.Røre?
Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver og legg dem ut på kjøkkenpapir. Dryss over salt på aubergineskivene for å trekke ut væske.
Skrell og hakk løken og hvitløken.
Smelt smør i en kjele og fres løk og hvitløk.
Tilsett hermetiske tomater,(ev. tomatpur)è og grønnsaksbuljong. La sausen koke i ca. 5 minutter.
Tørk av aubergineskivene med et kjøkkenpapir og stek dem gyllne i smør i en stekepanne. Legg aubergineskiver og tomatsaus lagvis i en smurt ildfast form og hell over tykk ostesaus, og til slutt ønsket mengde raspet ost på toppen. Gratineres midt i ovnen.på 225ºC i 25 minutter

Tips: Kan spises som en selvstendig rett. Kan tenke meg det er godt med ostechips attåt da
Kan også brukes som tilbehør til kjøtt eller fisk i stedet for poteter.



Sist redigert av Gerd : 17-01-10 kl 17:09.
Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat