Sv: Hva har dere med til lunsj på jobb?
Jeg laget brød etter denne oppskriften som jeg fant på nett:
(Takk til Ziggy!)
OE-Brødet
500 gr hasselnøtter eller mandler, alt like deler av begge.
100 gr sammalt mel eller ketolyse bakemiks
2 ts. Bakepulver
1 krm eller 1/2 ts muskat etter smak
15 egg
1,2 dl fløte
250 gram smeltet smør
Kjør nøttene i en food prosessor til det ligner et tykt nøttesmør. Tilsett 100 gram mel eller ketolyse bakemiks, bakepulver og muskat. Rør godt. Ha i egg og fløte.Til slutt tilsettes smeltet smør, og alt blandes godt.
Smør en brødform med rikelig smør, og legg evt bakepapir i bunnen.
Hell røren i brødformen, og la det være igjen 3 cm til toppen sånn at brødet kan heve. Stek i 40 minutter på ca 200 grader og la brødet avkjøles i ovnen.
Som sagt, dette brødet ser ut og kjennes ut som helkornbrød, og kan spises som alt annet brød med pålegg etter eget ønske.
Husk å sjekke med en strikkepinne om det er ferdig bakt før du skrur av ovnen og lar det stå til avkjøling. Blir det for brunt på toppen, er det bare å legge over et flak med bakepapir på slutten.
Temperaturen på ovnen vil variere fra ovn til ovn, så prøv deg fram. Alt fra 190-220 grader er temperaturer som burde passe bra til disse brødene!
Næringsinnhold pr 100 gr:
Proteiner: 11,0 gr
Fett: 34,7 gr
Karbo: 5,2 gr
Bytter man ut det sammalte melet med ketolyse sin bakemiks, så blir karboinnholdet kun 2,4 gr. pr 100 gr.
Har med en liten boks makrell i tomat og rapper alltid med noen pepperposer om jeg går forbi en McDonalds 
Funker fint for meg!
Deigen var litt for stor for min brødform så jeg smurte noen muffinsformer og stekte ved siden av! Litt kortere steketid, veldig godt brød...
__________________

|