sukker i mat...
Etter å ha gått over til lavkarbokosthold og dermed fått mer fokus på hva som er i matvarer, er jeg sjokkert over hvor mye sukker som produsentene stapper i maten.
Photo - du nevner svenskene...et par observasjoner jeg har gjort når vi har besøkt vennene våre der... Det er omtrent umulig å finne sjokoladepålegg der borte (=barna blir ikke oppfostret på nugatti og sjokade), men de fyller da visserlig brødene sine fulle av sirup og sukker - og skikkelig grovbrød finnes omtrent ikke. Tror den globale matindustrien (verden er etterhvert blitt svært liten også på dette området, og er jo mindre og mindre matvarer som er nasjonalt produsert, om ikke annet er lokale/nasjonale produsenter eid av store internasjonale firma) har tette bånd til sukkerprodusentene.
__________________
Har spist meg ned 30kg og holdt vekta i over to år nå. 2,5 år på lavkarbo - ikke en kur men en livsstil!
|