Egg-, spinat- og fetamuffins
Jeg pleier å lage en ladning av disse en gang i blant. Legger de i kjøleskapet og hiver et par i microen i et minutt eller to til frokost, lunsj eller kvelds. Sikkert mulig å fryse dem også, men det har jeg ikke prøvd...
1 pk frossen spinat (ca 400g) - tines, la renne av!*
140 g fetaost
1 båt hvitløk
4 egg
2 dl fløte
1/4 ts muskat
1/2 ts nykvernet pepper
evt litt chiliolje
revet parmesan/gulost
*Jeg syns de blir enda bedre med fersk spinat som kokes kjapt til bladene faller sammen, rennes av og hakkes grovt. Kan godt være i store biter! Men dette blir jo både litt dyrere og mer arbeid. Da bruker jeg gjerne litt mindre spinat.
Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra parmesan/gulost. Fordel i et smurt muffinsbrett (kan sef hive det i en ildfast form og dele den opp etterpå også). Jeg får ca 16 muffinser. Strø ost over og stek på 175 grader i ca 30 min. eller til eggeblandingen har stivnet.
Blir vel rundt regnet ca 15 karber for alt sammen. Ca 1 karb per muffins.
__________________
¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
|