Tråd: Rått bacon
Vis enkelt innlegg
Gammel 11-01-09, 22:09   #6
danish
Seniormedlem
 
danish sin avatar
 
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 535
danish er en juveldanish er en juveldanish er en juvel

Sv: Rått bacon...

Opprinnelig lagt inn av nellie, her.

Er ikke det normalt i utlandet a? med rått kjøtt av diverse slag..

Ja. I Etiopia er rått kamelkjøtt en delikatesse (og tryggere enn vanlig kjøtt, fordi det er ferskt). Nesten alle tradisjonelle kulturer spiser noe rått kjøtt. Jegere liker skuddfersk lever o. s. v. Rått kjøtt har fordeler. Det fordøyes lettere, og ingen AGE/HCA/akrylamid (kreftfremkallende) dannes. Rått kjøtt inneholder visstnok mer hydroksilysin/-prolin, som kan brukes til kollagen (da trenger vi mindre vitamin C).

Risikoen er sykdomsfremkallende patogener. Industriell mat reiser lange avstander med store temperatursvingninger, og er sårbar for infeksjoner i selve produksjonsprosessen. Rått grisekjøtt er notorisk for trikiner. Derfor bør man være forsiktig med rått bacon.

danish er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Kwasniewskis bulldog (mettet fett/kolesterol + litt stivelse/alkohol + høyverdig protein) Svar med sitat