Sv: Noen som har prøvd Carbaloose-melet?
Denne var helt grei.
Pasta perfekt
2,4 dl carbalose
et saltdryss
1 egg
1 ss olje
1 ss vann
Bland carbalose og salt i en liten bolle. Lag en fordypning i midten, ha egget i
og bland alt med gaffel. Når alt nesten er blandet tilsett vann og olje og bland alt til en ball. Ta litt carbalose på benken og kna i 5-8 min. til deigen er elastisk.
Dekk med et håndkle og la hvile i 10 min.
Del deigen i 4 og rull ut pastaen så tynt som mulig med pastamaskinen. Lag så den type pasta du ønsker. Om deigen blir litt klisset, så tilsett mer carbalose.
Kok opp vann med litt salt, ha i pasta og kok ca 2 min.
Pastasaus
2oo g.kokt skinke i terninger
1 grønn paprika
2 finhakket hvitløkfedd
2 ss smør
3dl fløte
100 g revet ost
1 ts timian
1 terning hønsebuljong, smuldret
salt og pepper
Tilberedning:
Surr paprika, skinke og hvitløk i noen minutter, tilsett fløte, timian og buljong, og la sausen koke i 5min.
ha i salt og pepper.
Pastasaus med sopp
3 dl Matfløte
100 gr revet ost
1 stk. sitron , revet skall av
2 hvitløksbåter
1 dl finhakket persille
1/2 ts salt
0,8 ts nykvernet sort pepper
Litt tørket eller frisk sopp
Kok opp fløten i en kjele. Bland i osten og rør på svak vame til osten har smeltet. Ta kjelen av varmen og bland i resten av ingrediensene. Smak sausen godt til.
__________________
"I love work, it fascinates me - I can watch it for hours"
|