Sv: Tapas og Meze (samletråd)
Limer inn noen av de andre tapasoppskriftene som ligger her inne på forumet, så vi får samlet dem:
Opprinnelig lagt inn av Everio, her.
Tapas kjøttboller
Karbonadedeig 1000g 0 kh
3 hele kinesiske hvitløk 6 kh
Litt salt, pepper og spisskummen
Ca 10 ss olje
Små kjøttboller, stekes i hvitløk og chiliolje (veldig viktig for smaken)
Etter at de er ferdig stekte står de på pannen på laveste temperatur og en ny runde olje helles over.
Denne oppskriften gir 60 små runde kjøttboller, og det blir ca 0.1 kh per stykk. Har da ikke regnet med noen kh på krydder..!
Kjempedigg sammen med hvitløksrømme eller rød pesto!!
Tapas "kjeks"
Denne oppskriften er med basis i diverse brødoppskrifter her inne 
3 dl (en boks) Cottage Cheese (4,5 kh)
7 egg (6,3 kh)
½ ts salt
20 g kruskakli (3,7 kh)
100 g bakemix (8 kh)
1 ts natron (0)
150 g linfrø (0)
1/2 dl matolje (0)
50 g valnøtter (1.55 kh)
25 g sesamfrø (3.25 kh)
30 g paranøtter (1 kh)
25 g hasselnøtter (1.25 kh)
2 tsBasilikum krydder
1 tsChilikrydder
Lages som ett vanlig brød i form. Stekes på 190 grader i ca 50 min. Deretter skal brødet kjøles til det er helt kaldt på benken.
Skjær så tynne skriver som du overhode klarer og del disse igjen på fire. Disse legger du på ett stekebrett, og setter de inn i ovnen. Er litt usikker på gradene her, fordi jeg prøvde første med 50 grader i to timer, men det gjorde ikke noe med dem i det hele tatt. Skrudde så opp til 100 grader (varmtluft) i 20 min og da ble de helt perfekte 
Er veldig glad i tapas måltider, og bruker dem til dette. I tillegg synes jeg de er gode med både ost, salami og andre gode kjøttpålegg. Basilikumet og chilien gjør at de får en helt annen smak enn det vanlige lavkarbobrødet, samt at nøttene også gjør en stor del av smaken.
Totalt 25.85 KH
180 stykker, 0.14 kh per stykk!
Har også delt dette brødet på 40 tynne skiver og gjort det samme. Tenkte å bruke dem som knekkebrød med litt ekstra smak 

Og sånn er tapasmaten min:
Tapas digg:
· 10 g pesto - 1,3 kh
· 60 g seterrømme – 0,9 kh
· 8 biter tapas kjeks - 1,12 kh
· 10 tapas kjøttboller -1 kh
· Diverse oster – 0 kh
· 50 g agurk 0,6 kh
Totalt 4,92 KH

Opprinnelig lagt inn av Camillawho, her.
Hei!
Jeg fant denne oppskriften på Apèrtif og tenkte jeg kunne dele den med dere!
Jeg skal lage denne i kveld til tapaskveld, men utn chorizo og med kyllingkjøttdeig da jeg ikke spiser rødt kjøtt.. Den ser jo veldig god ut da=)
Kjøttboller til tapas
Antall porsjoner:
4
Ingredienser:
500 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 egg
1 pakke chorizopølse
1 dl fetaost i biter
2 ss hakket frisk basilikum
2 ss olje til steking
Fremgangsmåte:
Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter. Bland pølse, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.
Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune.
La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.
__________________
¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
|