Vis enkelt innlegg
Gammel 14-03-05, 23:30   #3
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Opprinnelig lagt inn av Isagel

Jeg er fersk i dette gamet....og selv om jeg har lest bøkene til Atkins, så lurer jeg på : hvor mye kjøtt , rene produkter, kan man spise hver dag? I disse to dagene jeg har vært på denne dietten har jeg spist tilsammen 3 kyllingfileter, 1/2 boks reker, 6 skiver bacon,4 egg. Ellers grønt. Men jeg vet ikke om det er for mye eller for lite kjøtt.....man kan spise "liberalt", men hva betyr det? Noen som kan fortelle meg hvilke mengder det er snakk om og om det er greit å spise kjøttdeig? Skulle gjerne spist ennda mer kjøtt jeg....litt sulten....

Du skal ikke være sulten ! Å spise liberalt betyr i følge Atkins support "å spise til du ikke er sulten lenger" - tilfreds. Du skal altså ikke spise deg stappmett, men tilfreds ..... Spiser du deg helt mett blir du som regel stappmett i løpet av en halvtime.... sånn plutselig liksom..... Det tar litt tid før kroppen oppdager hvor mye mat den har fått.

Det er ikke mye karber i kjøtt, så du kan spise en del.

Anbefalt porsjonmengde er allikevel max 250 gram pr måltid (det står ikke i boka, men jeg spurte Atkins support engang og da sa de mellom 180 og 250 gram). Så du kan trygt spise mer ! I de vanlige pakkene med kyllingfileter fra Prior veier et kyllingbryst i gjennomsnitt 125 gram.

Bacon bør du være forsiktig med for mye av, anbefalt mengde 75 gram pr måltid - det er ca. 4 skiver hvis pakken er 150 gram. Men vær oppmerksom på at det er salt, og salt binder vann.

Egg, der kan du spise ganske mye. Noen dager spiser jeg ingen, noen dager oppi 4-6 egg. Mange spiser fler, og orker du er det ikke farlig iallefall. Men tell karbene !

Reker er fin mat, men også her på du lese på boksen. Det kan være mye rart tilsatt i den laken. Jeg spiser aldri spannreker mer. Med pris på 69 kr kiloen for ferske piller jeg heller reker sjøl, de smaker mye bedre !

Det er OK å spise kjøttdeig, men se på innholdsfortegnelsen. Den har som regel noen karber pga tilsetningsstoffene. Biffdeig er best da, men det blir litt dyrt i lengden. Dess renere kjøtt dess bedre.

Sitat:

Jo, og så lurte jeg på om det er lov å spise FiberRik, slike knekkebrød, under den første fasen, og etterpå? Jeg er veldig glad i FiberRik!!!!Og det er et stooooort savn!!!!

Ja, men bare et til dagen under induksjonen. FiberRik med solsikkefrø er den med minst karber 3.6 ca pr skive....... På vedvarende kan du spise to stk og øke på etterhvert. Men pass på karbene.

Alfa & omega i dette gamet er å lese innholdsfortegnelser !

Lykke til videre !

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat