Opprinnelig lagt inn av mofe
For det jeg lurer på.. når det er snakk om kjøtt, både "rødt" og hvitt og fisk og alt..
Er det sånn at uansett hvilken type kjøtt, så er proteinmengde (i gram) proposjonalt med gram kjøtt? For det er vel ikke 100 gram proteiner i 100 gram kjøtt?
Eller er dette bare et skikkelig tett spørsmål? 
Jeg svarte på alle disse mattypene fordi det var de hun spurte om "hvor mye" av.
Det er IKKE sånn at uansett type kjøtt så er proteinmengde proposjonalt med gram kjøtt, evt. fisk, evt. egg etc. Det er ikke store forskjeller altså. Og jeg må ta et lite forbehold om nøyaktigheten av dette. Tallene er fra Fitday, 100 gram rå vare "uten skinn". Det kan variere et garm eller to i begge retninger. Så for å være sikker ville jeg iallefall sjekke om med Matvaretabellen. http://www.lavkarbo.no/?side=egg-og-kjott + http://www.lavkarbo.no/?side=fisk Proteinmengden endrer seg etter hvor mye fett det er i kjøttet. Mye fett, mindre protein etc etc
100 gram kylling har ca. 21 gram protein
100 gram bacon har ca. 14 gram
100 gram svinekjøtt . ca 21 gram
100 gram biff har ca. 22 gram
100 gram tosk har ca. 18 gram
100 gram laks har ca. 20 gram
100 gram reker har 23 gram ferske og 13 i spann
100 gram egg (uten skall) har 12.6 gram protein
Og det finnes ikke tette spørsmål, bare tette svar !! 
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|