Vis enkelt innlegg
Gammel 01-02-09, 17:04   #6
Schnupsiii
Medlem
 
Schnupsiii sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2009
Innlegg: 130
Schnupsiii er på en erverdig vei

Sv: Sukkerarter og sukkeralkoholer?

Opprinnelig lagt inn av bajohansen, her.

Da har jeg et spørsmål.
Jeg ble litt overrasket når jeg leste Næringsinnholdet på Hatting, Veggen Spelt, frosne rundstykker kjøpt på Rema 1000.
Se http://www.hatting.no/Default.aspx?ID=732


Her står det...pr stk rundstykke:
Karbohydrater 31g
herav sukkerarter 1,5g.

Spørsmålet blir om vi som går på ketolysekur kan spise dette
rundstykket ?

Kan jeg tolke teksten som at 29,5g er sukkeralkoholer eller
må det speifikt stå at det er sukkeralkoholer.

Hvis det er mulig å spise dette rundstykket så er jo det supert !

Noen kommentarer ?


Såvidt jeg har forstått er sukkeralkoholer noe som kroppen ikke klarer å nyttiggjøre seg og som derfor går gjennom kroppen uten å bli tatt opp. Eneste er noen bakterier i tykktarmen som liker dem, noe som kan føre til gassdannelse, mageknip eller diare.
Man bruker sukkeralkoholer for å gjøre en matvare søt, f.eks i drops, pastiller eller sjokolade.

I Hattingrundstykkene du nevner er nok karbohydratene, som ikke er sukkerarter, mel som vi jo så absolutt skal holde oss unna. Så dessverre kan du ikke spise disse.

__________________
Schnupsiii er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindbergish Svar med sitat