Vis enkelt innlegg
Gammel 02-02-09, 14:09   #9
vilnedfort
Juniormedlem
 
vilnedfort sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2009
Innlegg: 27
vilnedfort er ny på veien

Sv: Hjelp! Tørre, hvite koteletter

Mine ovnsstekte koteletter er fantastisk gode, men du får best resultat med nakkekoteletter, for det er mer fett inni kjøttet, som gjør hele greia saftigere.
Slik gjør jeg:
hiver kotelettene i en bakepapirkledd langpanne, strør over hvitløkspepper, malt pepper, cayennepepper, gastromat og litt seltin, og setter de i ovnen. Varmer ikke opp ovnen på forhånd. 150 grader, gjerne varmluft i en time. Bruker du vanlige koteletter kan det være lurt å legge litt smør i panna, eller risle litt rapsolje over kotelettene før du steker dem. Etter ca en time tar jeg dem ut, tømmer 1-2 dl vann i panna(litt etter hvor lenge det er til jeg skal spise) og legger over alufolie. setter inn i ovnen igjen. Skal jeg spise snart setter jeg opp varmen til 225, er det lenge til mat , en time eller mer, skrur jeg ned til 125 eller 100 grader litt ettersom...så er det bare å vente...

__________________







vilnedfort er avlogget   Min kostholdsfilosofi: egenkomponert lavkarbo Svar med sitat