Tråd: Nitritt?
Vis enkelt innlegg
Gammel 29-03-05, 16:44   #2
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Opprinnelig lagt inn av boble

Jeg har spist salat til lunsj i dag,plukket fra en salat-bar,og det er jo såå praktisk. Men midt i salaten-spisingen min så kom jeg til å tenke på skinken jeg hadde oppi (ganske mye og). Er usikker om det er smårett-skinke eller picnikskinke.
Og i picknik-skinke er det vel nitritt eller hva det heter,og det skal man vel ikke ha på induksjon,vel!?
Er livredd for å ødlegge for meg selv nå som jeg er så godt i gang!

Hva er nitritt,a?

Nitritt og nitrater ja. Det brukes til bearbeiding, røking og som tilsetning i enkelte matvarer (så vidt jeg vet). Det er mest for å få frem rødfargen. Det brukes i jordbruket og som tilsetningstoff i maten til dyrene, men det er av andre grunner. I de små mengdene vi får det i maten er det ikke farlig. Du spiser jo ikke masse av det om gangen (flere kilo liksom). Det er nitrater i alt rødt kjøtt har jeg lært, men lærdommen er gammel - så det har muligens skjedd endringer.

Jeg har ikke sett noe sted i MIN Atkins bok at du ikke skal ha det under induksjonen - så bare spis skinke du. Du ødelegger ikke induksjonen med å spise skinke iallefall.

Kanskje HP og Lise vet mer om dette ???

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat