Opprinnelig lagt inn av boble
Jeg har spist salat til lunsj i dag,plukket fra en salat-bar,og det er jo såå praktisk. Men midt i salaten-spisingen min så kom jeg til å tenke på skinken jeg hadde oppi (ganske mye og). Er usikker om det er smårett-skinke eller picnikskinke.
Og i picknik-skinke er det vel nitritt eller hva det heter,og det skal man vel ikke ha på induksjon,vel!?
Er livredd for å ødlegge for meg selv nå som jeg er så godt i gang!
Hva er nitritt,a?
Nitritt og nitrater ja. Det brukes til bearbeiding, røking og som tilsetning i enkelte matvarer (så vidt jeg vet). Det er mest for å få frem rødfargen. Det brukes i jordbruket og som tilsetningstoff i maten til dyrene, men det er av andre grunner. I de små mengdene vi får det i maten er det ikke farlig. Du spiser jo ikke masse av det om gangen (flere kilo liksom). Det er nitrater i alt rødt kjøtt har jeg lært, men lærdommen er gammel - så det har muligens skjedd endringer.
Jeg har ikke sett noe sted i MIN Atkins bok at du ikke skal ha det under induksjonen - så bare spis skinke du. Du ødelegger ikke induksjonen med å spise skinke iallefall.
Kanskje HP og Lise vet mer om dette ???
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|