Supergod limekake
Fant en oppskrift i fedon-boka, som jeg har tilpasset litt.
250g malte mandler
2 toppede ss fibol
2 toppede ss splenda
2 ss bakepulver
4 egg
3 dråper vanlijeessens
1 ts kanel
revet skall fra 2 lime
Mal mandlene, bland i limeskall og halvparten av søtningstoffene
Pisk stiv eggedosis av resten av søtstoffet og eggene, tilsett vaniljeessens og kanel, rør så inn mandelblandingen og bakepulver.
hell blandingen i godt smurt, 22 cm springform, dekt med bakepapir i bunnen.
Stekes på nederste rille i ovenen 35-40 min på 160 grader.
Avkjøles på rist.
Søtstoff smaker så foskjellig for forskjellige folk, så det kan være lurt å smake litt på blandinga, og man kan prøve med andre søtstoffer. Fordelen med fibrol er at det ikke inneholder karbohydrater og ikke påvirker blodsukkeret. For folk som går på lavkarbo med fokus på lav GI kan man bytte ut søtstoffet med 1,5 dl fruktose
Serveres med pisket krem eller rømme på toppen og litt søtnings-strøssel
__________________

|