Hovedretten:
Denne er er bearbeidet versjon av "Donalds Awsome Chicken" - fra mitt canadiske/amerikanske forum-hjem. Passer muligens bedre på vedvarene:
6 porsjoner
6 kyllingbryst
200 gram skivet sopp +/-
125 gram baconbiter
1 bukett brokkoli (ca. 250 gram)
1 gul løk i skiver
4 stilker selleri
2.5 dl kremfløte
2.5 dl Hellmans majones (de norske pakkene tåler ikke varmen)
1 pk revet modnet cheddar ost
nykvernet sort pepper
2 fedd hvitløk
smør
olivenolje
Forvarm oven til 175 C
Brun kyllingbrystene i stekepanne i en blanding av smør og olje. Skjær i strimler eller store terningern og legg i ildfast form.
Del brokkolibukettten i små buketter og legg dem mellom kyllingstykkene.
Stek baconbitene, - legg til side
Ta litt mer smør i panna, legg i løken, selleri og sopp, når løken er blank blandes baconet oppi igjen, sett til side
Miks majones, kremfløte , hakket hvitløk og kvernet pepper + osten i en bolle.
Legg løk, selleri, sopp og bacon miksen over kylling/brokkoli. Hell majones, kremfløte, ost blandingen jevnt over det hele.
Dekk formen så tett som mulig med alu-folie og sett i ovnen på 175C i ca. 40 minutter.
la det stå 5-10 min før servering og server med frisk blandet grønn salat til.
Total: 4355 Fat:393 3537 81% Sat:147 1323 30% Poly:103 927 21% Mono:122 1098 25%Carbs:53 152 3% Fiber:15 0 0%Protein:168 672 15%Alcohol:0 0 0%
Dvs. 38 net karber / 6.34 pr porsjon, 4355 kalorier / 726 pr porsjon
Fett & godt !!
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|