Sv: Fruktose
hva jeg har lest om fruktose er at den må forbrennes kun i levra da cellene i kroppen ikke klarer dette. Fruktosen tar da en snarvei i lagringen av karboen i levra. DERSOM man man spiser annen karbo samtidig kan fruktosen virke som en "propp" og stoppe lagringen av annen karbo intill fruktosen er omdannet. Blodsukkerverdiene kan da bli høyere enn matinntaket skulle tilsi.
Fruktose for seg selv har nok en lav evne til å skape blodsukker (pr kjemisk definisjon), men sammen med annen karbo er det noe annet.
Fruktose får også skylde for mye gjennom HFCS (High Fructose Corn Suryp) i brus. Det KAN være den største årsak til livstilsykdommer av idag.
Men husk at litt søtning med fruktose for seg selv ikke øker blodsukkeret slik som druesukker for seg selv gjør. Det er jo en mer kontrollert situasjon enn masse søt brus...(der det er kombisukker)
|