Sv: Kylling
Jeg er også fullstendig hektet på kylling. Melder meg herved inn i klubben 
Problemet er at kylling generelt er fryktelig dårlig i Norge. Alle blir slaktet når de er 800 gram for å kunne grilles og koste 39,90 på Rema 1000... Det er først når kylling blir over kiloen at den i det hele tatt begynner å utvikle smak og få saftig kjøtt. Mindre kyllinger gir bare en tørr gummikonsistens.
Vi bruker ikke de ferdige weekend-pakkene. Har ikke sjekket, men regner med at det er sukker i de fleste av marinadene. Mange er for eksempel basert på honning (som forøvrig er nyydelig å glasere kylling med, men fyfyfy ).
Kyllingfileter er greie nok, men det aller beste du kan få i Norge er uten tvil rå Stangekylling. Landkylling er også ok, men fortsatt et stykke fra Stangekyllingen i smak og saftighet. Kyllingen bør være fra i underkant av 2,5 kg og oppover, og blir ikke så mye dyrere enn billigkylling siden det er mye mer kjøtt i forhold til bein (du finner ikke mindre Stangekylling). En slik kylling holder til et par middager, lunsj og frokost for oss (4 personer). Lager du kraft av skroget har du også basis til mange gode retter, og denne kraften kan erstatte mye av saltet du ellers ville ha brukt.
En av mine favoritter er Cæsar-salat. Det pleier jeg ofte å bestille på restaurant også. Det er bare å kutte ut krutongene og brødet, så har du en bankers lavkarborett når du er ute og spiser. Opprkriften er fryktelig enkel. Bruk for guds skyld ikke ferdig Cæsar-dressing fra butikken. Den smaker for det første vondt, og inneholder masse sukker.
Hemmeligheten med en god Cæsar-salat er god kylling, plenty, passe grovrevet Reggiano parmesanost, mengder med sprøstekte baconbiter, hjemmelaget dressing og KUN Romanosalat 
Dressing:
1 fedd hvitløk
2 ansjosfileter
2 ss sitronsaft
1 ss worcestershiresaus
1 egg
10 ss olivenolje
Kjør alt i stavmikser, men tilsett oljen i en tynn stråle til slutt. Vend salaten i dressingen og ha i kyllngbiter, bacon og ganske grovrevet parmesanost på toppen.
Grill kyllingen i ovnen på vanlig måte (sørg for å helle over vann jevnlig, eller enda bedre - legg stykker med spekk fra kjøttdisken over) og bruk store, saftige bryststykker i salaten.
Ikke spar på baconet eller osten. Vi snakker tross alt lavkarbokur her 
Sist redigert av Chunky : 26-02-09 kl 22:42.
|