Vis enkelt innlegg
Gammel 06-03-09, 13:14   #1
Maimor
Medlem
 
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 108
Maimor er på en erverdig vei

Fried "rice" alt. lavkarbopytt i panne

Dette kan brukes til lunsj el. middag ettersom. Karbeinnholdet kan varieres alt etter hvilke grønnsaker man bruker og hvor mye kjøtt i forhold til grønnsaker det er.

I dag lagde jeg 4 porsjoner:

200 g blomkål raspes og stekes som ris i litt meierismør

250 g skinke i terninger (kan byttes ut med pølse, kylling, kalkun e.l.)
120 g bambusskudd
200 g minimais
1 løk
100 g brokkoli i små buketter

4 egg knekkes i panna sammen med retten og røres/hakkes godt inn sammen med det andre.

Jeg smakte til med 2 ss soyasaus (av god kvalitet 1 karb/100g), litt hvitløkspulver og ingefærpulver. Det var ekte kinamat for meg!

Som en variasjon kan man sikkert bytte ut eggene med fløte og krydderne med andre typer for å få andre smaker.

Et annet tips er å kutte opp litt ekstra grønnsaker og kjøtt når man først er i gang og blande det godt og fryse i passe porsjonsstørrelser slik at man har en "ferdig-pose" til pytt i panne når det skulle være. Lurt med litt lettvinte løsninger!

Jeg har ikke regnet karber, men det som er kommer uansett hovedsaklig fra grønnsaker.

__________________
Maimor er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyseinspirert Svar med sitat