Sv: Iskrem av bringebær, egg, vanilje og fløte?
Opprinnelig lagt inn av going down, her.
Takk for tipset om juice eller biola! Men sier du egentlig at man kan spise rå egg i Norge? Jeg tror ikke jeg tørr, men... Er både gulen og hviten farlig? Liker så godt skumkake og skal lage den til min datters bursdag om noen uker. Den inneholder jo nesten bare rå, stivoisket eggehvite
Denne kaken kan man fint lage uten egg! Minst like god, om ikke bedre!
2 dl vann
500 gr sukker
8 plater gelatin
1 dl kokende vann
2 ts vaniljesukker
150 gr kokesjokolade
100 gr Delfiafett
kokosmasse
Kok opp vann og sukker i 12-15 minutter og avkjøl dette.
Legg gelatinplatene i bløtt i 10 minutter og løs det opp i 1 dl kokende vann.
Visp sukkerlaken, gelatinoppløsningen og vaniljesukker veldig godt, til en luftig stiv krem. (må vispes i kjøkkenmaskin i minst 15 minutter!!)
La den stå i en time så den blir stive.
Smelt delfiafett og kokesjokolade i vannbad. Rør sjokolade og fett sammen når det har smeltet. Hell sjokoladen over kaken og strø kokos over.
|