Vis enkelt innlegg
Gammel 07-03-09, 17:45   #1
Idun Kjellvik
Juniormedlem
 
Medlem siden: Feb 2009
Hvor: Tigerstaden
Innlegg: 12
Idun Kjellvik er på en erverdig vei

Majones-oppskrift. Tar under 10 min. å lage

Her skal dere få en majones-oppskrift av selveste Michel Roux (høyt anerkjent fransk kokk):

2 eggeplommer
1 spiseskje Dijon sennep
250 ml peanøttolje ("groundnut oil")
1 spiseskje varm hvitvinseddik ELLER 1 spiseskje Kald sitronsaft
Salt , pepper
***
Bland eggeplommene, sennepen og litt salt og pepper, og visp med en stålvisp. Hell oljen i, med en tynn, jevn stråle, og visp raskt hele tiden. Når alt er vispet inn, ha i oppvarmet eddik, eller sitronen. Smak til med salt og pepper.
Det blir en god porsjon, i mengde ca. et sånt kaviarglass, kanskje litt mer.
(evt erstatt litt av peanøttoljen med olivenolje, men ikek alt, til det er olivenoljen for fremtredende i smaken.)

Idun Kjellvik er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat