Vis enkelt innlegg
Gammel 03-04-05, 17:59   #2
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Spelt, også kalt for Dinkel, er en urgammel form for hvete, urhvete. Det er sunnere, har mer næringsstoffer (bl.a. mer jern) og er mindre allergent enn hvetemel. Flere som ikke tåler hvetemel, viser seg å tåle speltmel. Det har 62 gr karbohydrater pr 100 gram, så det er ikke akkurat noe lavkarbomel. Samme GI som hvetemel. På Atkins er det (og andre meltyper) noe av det siste man tilfører av karbohydrater (nesten opp på vedlikeholdsnivå).

Her er en del interessant info om speltmel: http://www.speltmel.no/


Om du kommer i ketose om du spiser dette brødet, kommer an på hvor mye du spiser. Brødet skal ha næringsinnhold på pakka. De fleste er i ketose rundt 30-40 karber pr dag. Noen tåler mer, andre tåler mindre. Det er helt umulig å si uten å vite hvor mye karber der er i brødet dessverre.

Er det noe spesielt i dette brødet du trenger som ikke er i proteinbrødet til Torkil ? Jeg mener, hvorfor skal du spise speltbrød...... Er det fordi du VIL spise brød, men ikke tåler gjær bare, eller er det andre årsaker ?

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat