Opprinnelig lagt inn av Hely
Hvordan funker en sånn ismaskin egentlig?
Setter du isen i fryseren etterpå, eller kan den spises med en gang?
Først skal hele maskinen uten lokket på (den jeg har iallefall) settes i fryseren i 24 timer (jeg har den stående i fryseren hele tiden). Det er fordi fryseelementet ligger inni selve maskinen.
Så lager du isen (pisker krem + eggedosis + tilsetter smak etc) og har den oppi maskinen. Så starter du den, da er det en "visp" som går rundt og rundt konstant, mens fryseelementet inni maskinen kjøler ned isen og fryser den sakte mens den roterer. Når isen er ferdig fryst (ca 35-40 min, avhengig av merke + mengde) kan den settes i fryseren som en vanlig kjøpt is, eller spises.

__________________
Endelig i mål: minus 77 kg!
(Startvekt: 135 kg og 174 cm høy (bmi 44) - vekten i dag: 58 kg (bmi 19)
|