Sv: BaconCrisp
Opprinnelig lagt inn av May-Linn, her.
Hei hei. Jeg vet at denne tråden er UtROooooolig gammel. Heh, Men jeg lurer på en ting. Om noen vet om fettet i dette Bacongullet er mettet eller enumettet/flerumettet??  
Nesten alt fett er en blanding av mettet og umettet fett. Det er f. eks. ikke slik at smør er et "mettet fett," fordi smør inneholder også mye enumettet fett. Grisefett har rundt 10 % flerumettet, 40 % mettet og resten enumettet. Siden baconcrisp er laget av gris, bør den ha en lignende sammensetning. Men den er ofte fritèrt i planteoljer, hvilket gjør til at den får langt mer flerumettet fett.
Såvidt jeg vet er proteinkvaliteten på baconcrisp elendig, fordi det er laget av grisehud, som består av lite annet enn kollagen.
__________________
In the act of breathing there are two gifts of grace: taking in the air and being relieved of it. The former oppresses, the latter refreshes; life is so wonderfully mixed. Thank God when he burdens you, and thank him when he sets you free again.
|