Sv: Skaldeman kjøttkaker/boller?
Du tenker på Skaldemans slankekjøttkaker?
Her er et svar fra ham selv:
Opprinnelig lagt inn av ssskaldeman, her.
Sid 104 i boka! Tre delar kött och en del fett är en bra kombination. Då hamnar du rätt. Jag använder mycket fläskfärs eftersom det finns överallt i Sverige. Om det inte finns i Norge använda njurtalg eller annat fett som du ber att få hopmalt i köttdisken. Köp en stor sats och använd en ledig dag till att steka en massa biffar.
Annars går det utmärkt med vanligt fett kött. Kom bara ihåg proportionerna, ungefär tre delar kött och en del fett. Är jag tvungen att äta magert kött tillsätter jag kryddsmör eller något annat så att fetthalten blir rätt.
Sten Sture
"Flâskfârs" = medisterdeig (NB! ikke farse)
__________________
..lev livet ♥ carpe diem..
-35 kilo er jeg stolt av
Men jeg er enda stoltere over å ha holdt vekta i 5 år nå
|