Sv: Vi burde organisere oss!
Opprinnelig lagt inn av Inanna, her.
det jeg mente var at siden rått kjøtt mest sannsynlig ikke var foretrukket, ble det nok mest frukt og grønt på "mennesker" før de oppfant ild, eller redskaper så de kunne drepe dyr.
energi fra gode karbohydrater holder deg gående mye lenger enn fett/protein. Men for oss overvektige blir mangelen på karbohydrater erstattet med dannelse av ketoner i leveren, dette er god energi, men likevel ikke like bra som GODE karbohydrater. feks lager leveren ketoner, men mangler et enzym som gjør det i stand til å bruke disse ketonene selv.
Et lavkarbo kosthold er veldig bra for oss som trenger det, men et balansert kosthold er nok mye bedre i lengden.
Hvorfor skulle man ikke foretrekke rått kjøtt? E. coli og lignende trives først og fremst i kjøtt med stor overflate (f. eks. kjøttdeig), helst over lang tid (i f. eks. vakumpakket kjøtt). Man blir ikke uten videre syk av å spise rått, blodig ferskt kjøtt.
Hva er gode karbohydrater? Stivelse? Glukose? Hvorfor gir de bedre energi enn ketoner? Kan du tilby noen kilder?
Det stemmer at leveren ikke brenner ketoner direkte. Likevel brenner den ketoner indirekte. Ketoner (evt. protein) går gjennom glukogenose og kan dermed brukes av leveren.
__________________
In the act of breathing there are two gifts of grace: taking in the air and being relieved of it. The former oppresses, the latter refreshes; life is so wonderfully mixed. Thank God when he burdens you, and thank him when he sets you free again.
|