Vis enkelt innlegg
Gammel 05-04-09, 13:09   #2
energibunten
Seniormedlem
 
Medlem siden: Dec 2007
Alder: 52
Innlegg: 648
energibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjent

Sv: Lavkarbo og hard fysisk aktivitet - utmattet

hehe, man trenger blodsukker når man har høy nok intensitet. Se det heller slik. Du har ikke særlig med blodsukkerlager i kroppen og du har nå gjennomført en tøff dag i fjellet uten blodsukker. Det går an ;-) man dør ikke.

Dette avhenger av deg, av den formen du er i, hvor høy puls du har på tur, hvor raskt kroppen din har klart overgangen i kosthold, hvor mye rugkjeks du spiste osv, osv.

Ved for høy puls vil du måtte ha blodsukker for å klare deg fint, ellers presser du fettforbrenningen maksimalt, og det gjorde du nå. Det er verken farlig eller dumt, bare litt tyngre. Det er faktisk helt OK at du gjør det for da blir det lettere neste gang.

Jo lenger du går på lavkarbo og trener/mosjonerer relativt moderat eller hardt om du orker, jo mer tåler du, men det kan hende at du aldri når opp på slik energi som før uten å spise litt mer karbo ifm slike turer som dette.

Selv trener jeg tøffe intervaller på beina og må ha påfyll av karbo etter dette (feks 1-200g avhengig av treningsmende) slik at jeg neste gang har noe å gå på. Dette funker best for meg. Lavkarbo ellers.
Men lange gåturer med lav nok puls kan jeg gjøre i dagevis uten å bli sliten for da trenger jeg ikke blodsukker og bare går på fettforbrenning.

Om du fyller på med litt mer karbo ifm fjellturer så vil energien være der. Jo lenger du lever lavkarbo ellers og holder formen ved like jo bedre vil det gå.

energibunten er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo, hel sunn mat Svar med sitat