Sv: Hvor karbohydrat-følsom kan en bli?
Opprinnelig lagt inn av Fetpåmidten, her.
Så fint Det jeg skrev er litt forenklet, men viktig for å skjønne hvorfor vi reagerer så ulikt på mat, og for å ikke ha så dårlig samvittighet for sultfølelse og lite energi
Ja, dette er så rart, for jeg kjenner jo masse mennesker som faktisk blir mette av brødskiver, frukt og grønt.
Mens jeg har allid kunnet spise middag, og bare fortsatt å spise og spise for jeg ble aldri mett. Og det samme med brød som alle i Norge elsker; jeg kunne bare spsise og spise. men jeg tillot meg ikke å spise mer enn 3-4skiver, for jeg forstod jo at meg "måtte være mett". Men det var jeg ikke.
Nå har jeg heller begynt å forstå at tynne og tykke mennesker er helt forskjelleinge mht:
-metthet etter å ha spis sukkermat (ex. vegetarianere/ veganer)
-trening for å holde vekten konta å gå ned i vekt (som ikke funker for oss alle tyngste ettersom kroppen tror vi da er i en sulte-periode).
-hvor lenge mettehets følelsen varer etter måltid!
Jeg føler for 1.gang at det har gått opp et stort lys for meg, og jeg har ikke dårlig samvittighet for den måten jeg spiser lenger.
Kjempefint!
|