Tråd: Margarin
Vis enkelt innlegg
Gammel 19-04-09, 23:14   #8
danish
Seniormedlem
 
danish sin avatar
 
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 535
danish er en juveldanish er en juveldanish er en juvel

Sv: margarin

Opprinnelig lagt inn av Bee, her.

margarin er langt fra det samme som smør, og for og få den til og bli myk som den er må den igjennom en hel del transformeringer. Hadde den ikke vært tilsatt gulfarge, så ville den forøvrig vært grå.

Hold deg til vanlig smør du.


Det er ikke transfett i norsk margarin.
De bruker palmeolje blandet med soyaolje. Transfett oppstår kun ved ikke-fullført hydrogenering. Industrien tilfører hydrogen til umettet fett ("hydrogenerer") for å gjøre det mettet. Mettet fett er hardere og holder seg bedre. Siden palmeolje er naturlig mettet (80-85 %), er det hardt og stabilt i utgangspunktet. Smør er derimot 50 % mettet. Derfor blander de inn soyaolje for å gjøre margarinet mykere.

Men ja, det ville nok sett motbydelig ut uten farvestoffene de tilsetter.

Smør har forresten 4 % transfett, men disse transfettene regnes som svært fordelaktige. Det er lite tull med smør. Det er en enkel og naturlig matvare.

__________________
In the act of breathing there are two gifts of grace: taking in the air and being relieved of it. The former oppresses, the latter refreshes; life is so wonderfully mixed. Thank God when he burdens you, and thank him when he sets you free again.
danish er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Kwasniewskis bulldog (mettet fett/kolesterol + litt stivelse/alkohol + høyverdig protein) Svar med sitat