Vis enkelt innlegg
Gammel 20-04-09, 01:01   #12
danish
Seniormedlem
 
danish sin avatar
 
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 535
danish er en juveldanish er en juveldanish er en juvel

Sv: Helt ny og trenger tips!

Opprinnelig lagt inn av grotingeling, her.

Rapsolje er greit for steking og maringering, men ikke ved høy temperatur.
Olivnenolje tåler mindre en rapsolje, og jeg bruker den bare i dressinger og på salat eller over maten ved servering.

1. Hvor har folk det fra at raps tåler steking bedre enn olivenolje? Raps er 33 % flerumettet, mens olivenolje er 10 % flerumettet. Det er det flerumettede fettet som er ustabilt. Det er derfor f. eks. margarin er usunt (fordi det inneholder masse flerumettet fett). Raps bør absolutt unngåes. Smør har for ordens skyld rundt 2-4 % flerumettet.

2. Norsk margarin er ikke herdet og har ikke transfett. Som sagt før: "De bruker palmeolje blandet med soyaolje. Transfett oppstår kun ved ikke-fullført hydrogenering. Industrien tilfører hydrogen til umettet fett ("hydrogenerer") for å gjøre det mettet. Mettet fett er hardere og holder seg bedre. Siden palmeolje er naturlig mettet (80-85 %), er det hardt og stabilt i utgangspunktet. Smør er derimot 50 % mettet. Derfor blander de inn soyaolje for å gjøre margarinet mykere."

Man bør nok foretrekke smør. Smør er så og si alltid best, både på smak, som næring og til steking/baking.

3. Det er ikke sikkert at cocosa er verdt prisen. Delfiafett er nesten helt likt og mye billigere. Dessuten smaker det mindre kokos.

4. Tuttaknoff: Det ser ut som du spiser litt lite. Men hvis du er fornøyd og ikke er grinete, er det sikkert helt greit.

__________________
In the act of breathing there are two gifts of grace: taking in the air and being relieved of it. The former oppresses, the latter refreshes; life is so wonderfully mixed. Thank God when he burdens you, and thank him when he sets you free again.
danish er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Kwasniewskis bulldog (mettet fett/kolesterol + litt stivelse/alkohol + høyverdig protein) Svar med sitat